2010-10-28 08:54

Romeo och Julia kören

Skriven av  Festivalkommittén
Betygsätt den här artikeln
(4 röster)

Lördagen den 26 mars 2011 kl. 17.00 hände det något mycket speciellt i Grangärde kyrka. Vi fick då besök av Romeo och Julia kören. Vilka är de kanske du tänker? Om vi säger att det var ensemblen som underhöll på Nobelbanketten 2009 och som ledde gästerna genom Stockholms slott när kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig 19 juli 2010. Då har du säkert sätt och hört dem. Det blev en fantastisk stund som inte lämnade någon oberörd. Se bilderna under dokumentation.

 

En ensemble att uppleva med alla sinnen!

En vokalensemble som inte bara sjunger utan också lever ut musiken; gestaltade röster som spränger traditionell körform- just sådan är Romeo och Julia kören.

Kören bildades 1991 för att fungera som musikaliskt inslag i en uppsättning av Shakespeares Romeo och Julia på Dramaten. Men ganska snart började kören leva sitt eget liv och ge konserter med en svindlande och fantasieggande blandning av sång, dans och teater. En visuell musik. Sprungen ur teatervärlden har kören tagit fasta på äldre tiders ideal där musik och sceniskt berättande ofta hörde ihop.

En konsert med Romeo och Julia kören är därför lika mycket en musikalisk som en visuell upplevelse. Vokal dramatik om man så vill. Spännvidden är stor och vare sig det rör italiensk renässans, höviskt fransk barock, slaviskt liturgiska sånger eller mustiga folkvisor låter man den sceniska utlevelsen vara lika bärande som den vokala. Musiken vidgas och sveper in publiken i en väv av magiska tablåer - från smekande kärleksklagan och frodiga burleskerier till översinnligt svävande melodilinjer. Läs mera på www.romeo-julia.se

Senast ändrad den 2012-06-09 08:50
Festivalkommittén

Festivalkommittén

Festivalkommitén

Anette Linderholm, Tia Permats, Marianne Gottfridsdotter Nåhem och Anne Unge.

Hör gärna av dig till någon av oss i festivalkommittén om du vill vara med och hjälpa till eller sponsra evenemanget. Bildgalleri

  •  
Annat i den här kategori: Schlagersuccé i Grangärde »
Login to post comments