Christopher LehmannChristopher Lehmann

SOMMARNATTSKONSERT I GRANGÄRDE KYRKA TORSDAG 7 JULI 2011 klockan 20.00.

Grangärdefestivalen har den stora glädjen att få presentera en fantastisk ung musiker under årets festival. Torsdagen den 7 juli kommer Christopher Lehmann till Grangärde kyrka.

Flöjtisten Christopher Lehmann, tillsammans med Joakim Andersson, framför klassisk musik med blandad stil och ett lustfyllt program. Bland annat får vi höra:

  • Historie de tango - av Astor Piazzolla
  • And in sad cypress let me be laid - ett nyskrivet verk av Emmy Lindström, med teatrala inslag
  • Konsert för flöjt och orkester - en komposition av Joakim Andersson. Detta verk har framförts endast en gång tidigare och då med Stockholms Ungdomssymfoniorkester och Christopher Lehmann som solist.

Christopher har med sig Joakim Andersson tilll Grangärde. Joakim studerar också på Musikhögskolan i Stockholm. Han är verksam som kyrkomusiker och kompositör och de båda kommer att framföra minst ett stycke av honom på konserten. Det som är bestämt i dagsläget är den flöjtkonsert som har uruppförts i konserthuset i Stockholm och även kommer att spelas på en italienturné under hösten. Joakim är från Skellefteå.

Christopher Lehmann (f 1987) är uppvuxen i Ludvika.

2004 flyttade Christopher till Stockholm för att studera för Kungl. Hovkapellets soloflöjtist Peter Fridholm. Våren 2011 avslutar Christopher sina studier på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm där han har studerat för Tobias Carron.

År 2010 spelade Christopher på Berwaldhallens Öppethuskonsert för Barn. Även Diplomkonserten framfördes i Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester och med Shi-Yeon Sung som dirigent, då Christian Lindbergs ”The World of Montuagretta” framfördes .

Christopher har vid sidan om sitt musicerande ett brinnande intresse teater, och har studerat teater på Calle Flygare Teaterskola.

Nya Ludvika Tidnings recension av Christopher Diplomkonsert i Berwaldhallen hittar du här:

http://www.dt.se/kultur/article

Biljettpriset till torsdagens sommarnattskonsert är 100 kr (inkl serviceavgift).
Biljetter kan köpas på Ludvika Turistbyrå, övriga turistbyråer i Dalarna, Ticnet och Ica på Grangärde Torg.