Aktuella Artister

Fia Hedberg

Sample ImageFia Hedberg
  • Var: Kyrkan
  • När: 2012-07-05

Fia Hedberg

Fia Hedberg

Jag är född i Stora Tuna och familjen flyttade till Grangärde när jag var 6 år. Musik har varit mitt stora intresse sedan 5 årsåldern då jag började klinka på piano. Sång och piano är mina huvudinstrument, men kan även spela gitarr, bas och trummor.

Jag har gått estetprogrammet på Högbergskolan i Ludvika och har därefter studerat till musikpedagog under 2 år i Motala. Under den tiden spelade jag även i ett band.

Min ambition är att fortsätta utbilda mig inom musiken för att kunna arbeta med det bästa jag vet.

Jag medverkade vid musikgudstjänsten i Grangärde kyrka under festivalen 2009 och 2010 tillsammans med delar ur kungliga filharmonikerna under ledning av Britt Marie Gunnarsson. Vi framförde musik av Ted Gärdestad där temat var ”Livets pärlor” och jag var sångsolist.

Jag jobbar i dag som fritidsgårdsledare för kyrkans ungdomsverksamhet i Grängesberg, jag leder barnkören i Grangärde för Gränge-Säfsnäs församling samt arbetar deltid i familjens ICA-butik i Grangärde. Bor i eget boende i ett jättemysigt hus som jag hyr mitt i Grangärde kyrkby.

I slutet av 2011 startade jag min enskilda firma där jag erbjuder tjänster inom sång o musik och där uppdragen varierar från dop, bröllop, begravningar till fester och familjeaktiviteter.

Att få Grangärdefestivalens stipendium var verkligen ett lyft för mig och jag blev jättelycklig. Det har inspirerat mig att fortsätta på min resa för att förverkliga min dröm att kunna leva på min musik. Jag vill även vara en förebild för att inspirera och hjälpa barn och ungdomar att utvecklas inom sång och musik.

Övriga intressen: umgås med pojkvän och vänner, hästarna och hundarna, festivaler, måla tavlor och övrigt pyssel.

Favoritartist: Joakim Thåström. Utan tvekan!