Aktuella Artister

Tobias Ohlsson

Sample ImageTobias Ohlsson
  • Var: Kyrkan
  • När: 2012-07-05

Tobias Ohlsson

Tobias Ohlsson

Jag växte till en början upp utanför ett sammhälle i Värmland som heter Charlottenberg. När jag skulle börja första klass så flyttade vi till Fjugesta, ett litet samhälle utanför Örebro där vi bodde fram till jag slutade sexan. Därefter hamnade jag i Sunnansjö och har blivit kvar sedan dess.

Jag har nog alltid sjungit litegrann. Men jag upptäckte nog inte att jag kunde det riktigt förän jag började spela gitarr när jag var nio år och så småningom började sjunga medan jag spelade.

Mitt favoritband just nu är Danko Jones men jag har alltid sett upp till och imponerats av Simon and Garfunkel. Jag tycker att det är så häftigt vad man kan åstadkomma med bara en gitarr och två röster. Sedan så älskar jag punkbandet Asta Kask.

När jag inte spelar och står i så kör jag gärna cross och umgås med vänner.
Idag så håller jag på att fixa lite med jobb. Jag spelar även en del med banden Rävsax och In Bloom, och skriver och spelar in lite andra låtar till ett punkprojekt tillsammans med Simon Hjortek, trummisen i In Bloom.

Att få Grangärdestipendiet var verkligen en boost. Det kändes fantastiskt roligt att andra människor tycker att man gör något bra. Det var väldigt uppmuntrande.

I övrigt så tycker jag att stipendiet ska fortsätta att delas ut. Det finns många talanger här i trakterna som jag vill ska få samma uppmuntran som jag har fått.