Festivalkommittén

Festivalkommittén

Festivalkommitén

Anette Linderholm, Tia Permats, Marianne Gottfridsdotter Nåhem och Anne Unge.

Hör gärna av dig till någon av oss i festivalkommittén om du vill vara med och hjälpa till eller sponsra evenemanget. Hemsida URL:

Sample image

Toaletter (baja-maja) finns vid entrén vid hotellet Gamla vägen samt på torget mitt emot ICA-butiken. Handikapptoalett (baja-maja) finns också vid torget och inne på Grangärde Gästis.

Sample image

Vi ber  våra bilburna besökare att iaktta trafikskyltar och respektera våra parkeringsregler och parkera på anvisad plats (se karta över festivalområdet). Parkeringsvakter kommer att finnas på plats för att hjälpa till.   

Gamla vägen genom kyrkbyn stängs av kl 17.00 mellan Sockenstugetorget och Grangärde torg förbi Sjömagasinet.

Behöver ni boende hänvisar vi till www.grangardebygden.se och www.visitludvika.se Mer info hittar ni under resp hemsida.

Sample image

Klicka här för att se hela kartan över festivalområdet.

Lördagen den 26 mars 2011 kl. 17.00 hände det något mycket speciellt i Grangärde kyrka. Vi fick då besök av Romeo och Julia kören. Vilka är de kanske du tänker? Om vi säger att det var ensemblen som underhöll på Nobelbanketten 2009 och som ledde gästerna genom Stockholms slott när kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig 19 juli 2010. Då har du säkert sätt och hört dem. Det blev en fantastisk stund som inte lämnade någon oberörd. Se bilderna under dokumentation.

31 Mar


Juryn för Grangärdefestivalens Musikstipendium 2011 har beslutat att detta ska tilldelas

FIA HEDBERG

Fia HedbergJuryns motivering lyder: Fia Hedberg har tilll alla delar levt upp till de kriterier som juryn haft att ta hänsyn tilll vid sitt beslut. Bland annat är kriterierna formulerade så att stipendiet ska tilllfalla en musikalisk person, maximalt 25 år gammal, med anknytning tilll bygden. Vidare bör stipendiaten vara stadd i musikalisk utveckling, vilket gäller 2011 års stipendiat som utövar skilda musikaliska genren på ett flertal instrument och dessutom är sångbegåvad. Detta har också kunnat konstateras i olika sammanhang i hembygdens kyrka, Grangärde, bland annat vid ett par tidigare upplagor av Grangärdefestivalen. Hennes brett förgrenade musikaliska ambitioner gör henne till en värdig mottagare av 2011 års Musikstipendium.

Stipendiesumman är 3.500 kronor.

Stipendiet delades ut på torsdagskvällen den 7 juli klockan 20.00 i Grangärde Kyrka i samband med sommarnattskonserten.

Den externa juryn har bestått av Bertil Danielsson, Eva Helena Morén, Marie Boström.

 

Tidigare stipendiater har varit: Heidi Baier      2008

Tobias Olsson   2009

Linda Hellstrand 2010

Sida 1 av 2