Nu är Grangärdefestivalens musikstipendiat 2013 utsedd! Utvald

24
Jun 2013
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
24 Jun 2013

I samband med att Grangärdefestivalen startades 2007 bestämdes att kollekten från sommarnattskonserten skulle gå till ett stipendium att utdelas till en lovande musikutövande ungdom i bygden. Nu är det dags att dela ut stipendiet för sjätte gången. Stipendiet är på 3.500 kr.

Prisutdelningen sker i Grangärde kyrka i samband med årets ”sommarnattskonsert” torsdag den 4 juli kl 20.00.

Juryn för Grangärdefestivalens Musikstipendium 2013 har beslutat att detta ska tilldelas Beatrice Stefansdotter från Sunnansjö.

Motiveringen lyder:
Beatrice Stefansdotter har till alla delar levt upp till de kriterier som juryn haft att ta hänsyn till vid sitt beslut. Bland annat är kriterierna formulerade så att stipendiet skall tillfalla en musikalisk person, maximalt 25 år gammal, med anknytning till bygden. Vidare bör stipendiaten vara stadd i musikalisk utveckling, vilket i hög grad gäller 2013 års stipendiat.

Hon studerar just nu vid Kulturamas musikallinje i Stockholm och har under årens lopp medverkat i olika sammanhang runt om i bygden såsom luciatåg, jazz- och allsångskvällar mm. Hon sjunger även i Grangärde kyrko-och hembygdskör när hennes studier ger utrymme för det.

Beatrice Stefansdotter är en värdig mottagare av 2013 års Musikstipendium.

 

Festivalkommittén

Festivalkommittén

Festivalkommitén

Anette Linderholm, Tia Permats, Marianne Gottfridsdotter Nåhem och Anne Unge.

Hör gärna av dig till någon av oss i festivalkommittén om du vill vara med och hjälpa till eller sponsra evenemanget.